Behandel je podcast alsof het een startup is

Tenzij je deel uitmaakt van een non-profitorganisatie, is je podcast een bedrijf. Jij bent de CEO, CFO, CTO en CMO van je podcast. Maar benader jij je werk ook zo? 

Als je dat niet doet, zal je podcast niet groeien als een bedrijf. Iedereen voelt zich ongerust als ze aan hun podcast beginnen. Voor velen begint het als een hobby- of passieproject, en naarmate de downloads binnenstromen, worden de zaken serieuzer. 

Jouw podcast kan een onderdeel zijn van je bedrijfsplan EN jouw missie/visie.

Hoewel een groot deel van jullie zich misschien geroepen voelt om kennis en advies te delen met je publiek, moet je ook een inkomen verdienen om die boodschap over te kunnen dragen, en daar is niets mis mee. 

Dus hoe begin je te werken aan de winstgevende, publiek groeiende zakelijke kant van je podcast? Je behandelt je podcast alsof het een startup is. 

Startups liggen mij nauw aan het hart. Tijdens mijn loondienst baan, was mijn werk bij een start-up een van de leukste tijd die ik had. Het mooie aan startups is dat je bedrijf van alles kan zijn, inclusief een podcast! Bedrijfsexperts hebben ongelooflijk veel advies gedeeld over het lanceren van een succesvolle startup, en dit kan allemaal worden toegepast op uw podcast. 

In deze blog ga ik 5 slimme manieren delen om je podcast te laten groeien voordat je aan je show begint en 5 dingen die alle huidige podcasters kunnen doen om hun podcast te laten groeien als een startup. 

1. Vind een behoefte

De allereerste stap bij het starten van een nieuwe onderneming is het vinden van een behoefte. Hoogstwaarschijnlijk komt het idee om een podcast te maken als eerste naar je toe. Maar voordat je het daadwerkelijk doet, moet je met je ideale publiek praten en kijken of ze jouw podcast-idee echt willen/nodig hebben. Je hebt dit eerder bij bedrijven zien gebeuren. Ze zullen een product maken en het blijkt dat mensen het niet echt willen, of dat het hun problemen niet oplost op de manier waarop ze het opgelost wilden hebben. Praat met je publiek over wat ze willen leren en hoe ze willen leren. Bedenk vervolgens manieren waarop je in hun behoeften kunt voorzien. 

2. Bètatest jouw podcast

Dus hoe kom je erachter wat je publiek wil? Naast het persoonlijk en via social media kanalen vragen, kun je bètatesters voor je podcast vinden. Startups krijgen doorgaans bètatesters voor hun producten. Deze bètatesters geven feedback en soms getuigenissen. Ga voor of na de lancering online en zoek leden van jouw publiek die bereid zijn te luisteren en je feedback te geven. Misschien krijg je wel geweldige inzichten! Duw je angst terug en doe het. In het ergste geval zul je manieren vinden om je podcast te verbeteren. In het beste geval krijgt je een merkkampioen. 

Je podcastpubliek vergroten

3. Verzamel luisteraars voordat je begint

Terwijl je dit proces van het verfijnen van je podcast doorloopt, kun je beginnen met het ontvangen van de e-mails van potentiële luisteraars. Op het moment dat je een behoorlijk solide gevoel hebt over je idee of bezig bent met het opnemen van je eerste interviews, kun je een landingspagina maken waarop je je nieuwe show plaagt. Het enige dat je op de landingspagina nodig heeft, is een kop en een korte beschrijving die de aandacht van jouw publiek trekt. Voeg een plek toe waar ze hun e-mailadres kunnen achterlaten en je kunt beginnen met het samenstellen van je lijst met geïnteresseerde doelgroepen. Als je de tijd hebt om dit te doen, zul je een lijst opbouwen met mensen die vanaf dag 1 van je podcast graag naar je programma willen luisteren. Stel je voor dat je begint met 100 downloads van je eerste afleveringen. Over slimme manieren gesproken om je podcast te laten groeien! 

4. Voel je vrij om te draaien

Je kunt op elk moment tijdens de lancering en opname van je podcast draaien. Als je feedback krijgt van je publiek over iets dat ze liever van je horen en waar jij ook in geïnteresseerd bent, doe dat dan! Het feit dat je dacht dat je je podcast op een bepaalde manier zou gaan doen of dat je op een bepaalde manier interviews hebt opgenomen, betekent niet dat je je eraan moet houden. Een mooi voorbeeld hiervan is de One Part Podcast met Jessica Murnane. Sinds ze een kookboekdeal kreeg, praat ze veel meer over het maken van een kookboek. Ze start zelfs een aparte podcast waarin ze haar reis beschrijft. Hoewel ze zich in eerdere afleveringen misschien niet had geconcentreerd op het praten over het maken van een kookboek, is het natuurlijk een onderdeel van haar shows geworden en weerspiegelt het haar eigen leven. Voor ondernemers is de spil cruciaal. Je idee is geen mislukking als je er iets anders van kunt maken. 

Slimme manieren om je podcast te laten groeien: maak een plan voor het genereren van inkomsten 

5. Maak een plan voor het genereren van inkomsten

Het kan behoorlijk moeilijk zijn om je podcast draaiende te houden als je niet op zijn minst een plan hebt over hoe je hem gaat gebruiken om geld te verdienen voor je bedrijf. Je hoeft aan het begin van je podcast geen geld te verdienen, maar maanden later wil je wel een plan hebben. We weten allemaal dat een businessplan essentieel is, maar we vergeten dat een podcastplan ook essentieel is! Het opstellen van een plan voor het genereren van inkomsten voor je podcast kan inhouden dat je besluit of je geld gaat verdienen via sponsoring, passieve inkomstenstromen zoals e-boeken en cursussen, of door jouw diensten te verkopen. 

6. Huur slim in

Als je op zoek bent naar slimme manieren om je podcast te laten groeien, moet je slim personeel aannemen. Het is gemakkelijk om wat je moet doen uit te besteden aan de goedkoopste mogelijke aanbieder, maar zullen zij je echt helpen? 

Scroll to Top